Nieuwsbrief 28 juni 2024

Beste ouders en verzorgers, 

Hieronder vindt u de groepsbezetting voor het schooljaar 2024/2025. We hebben een sterk en solide  team. Toch kan er nog iets onverwacht veranderen, ik voer nog sollicitatiegesprekken. De ondersteunende medewerkers staan nog niet op dit overzicht. U ziet veel (top) juffen voor de groep, er zijn ook meesters volgend schooljaar maar niet als groepsleerkracht. Bijvoorbeeld meester Patrick, Meester Mouad, meester Jair, meester Shemiel, meester Johan, meester Herby, meester Afras, meester Humberto. Dat u het weet.  

Astrid Limmen

Groepen 

Groepleerkrachten 

Gele hal 

1/2A  Juf Claartje, Juf Hind 

1/2B  Juf Esra, Juf Hind  

1/2C Juf Ilse, Juf Vanessa 

Rode hal 

3A  Juf Geeta, Juf Marline  

3/4B  Juf Lieke 

4A Juf Krista 

5A Juf Sascha 

Blauwe hal 

5/6B  Juf Daniek, Juf Wisse 

6A  Juf Asmani 

7A  Juf Eartha, Juf Sterre 

8A Juf Eudia, Juf Sterre 

 

Afsluiting Keti Koti

Aanstaande maandag vieren we Keti Koti bij ons op school.

Zoals u weet zijn de kinderen om 12.15 uur uit. Houdt u er rekening mee dat de naschoolse opvang Buddies gesloten is.

U kunt vanaf 12.15 uur tot 13.00 uur wel mee genieten van de dansvoorstelling van de kinderen op het schoolplein onder begeleiding van de band ’ Wan Ma To Bere’.

Keti Koti

Het thema van Keti Koti staat dit jaar in het teken van beweging.

We gaan ons focussen op spelletjes van vroeger en er is een dansworkshop geregeld.

De kinderen mogen in traditionele kleding naar school, maar verkleedkleren zijn ook welkom.

 

Groep 8

Deze week hebben de meeste leerlingen van groep 8 kennisgemaakt met hun nieuwe klas op het voortgezet onderwijs. De meeste kinderen vonden het spannend maar ook heel leuk.

Ze zijn ook aan het voorbereiden voor het VO en hopen op een goede overstap.

 

Aankomende verkiezingen Medezeggenschapsraad (MR)

Volgend schooljaar is er ruimte voor een nieuw ouder-lid in de Medezeggenschapsraad (MR). In de MR worden schoolzaken besproken zoals de jaarrekening en de ouderbijdrage, maar ook de schoolfeesten, ouderbetrokkenheid, schoolplannen en allerlei andere zaken die zich op school voor doen. Het is naast 3 actieve leerkrachten erg belangrijk dat er 3 actieve ouders in de MR zitten die de stem van de ouders van IKC de Brink goed kunnen vertegenwoordigen. De MR komt elke 4-6 weken bij elkaar waarbij de directie op uitnodiging ook een deel van de vergadering aanwezig is. De vergaderdata worden in overleg besloten. Het nieuwe ouder-lid wordt in juli gekozen via een stemmingsronde onder alle ouders van IKC De Brink. Aanmelden kan daarom tot 1juli.

 

Meer informatie over de MR kunt u hier vinden: https://www.poraad.nl/goed-bestuur/bestuurlijke-dialoog/medezeggenschap  

 

Mocht u geïnteresseerd zijn of nog vragen hebben, neem dan contact op met één van de MR-leerkrachten. U ontvangt dan meer informatie over de procedure. Dit kan via een topic op Kwieb of via de mail: m.brink@ikcdebrink.nl 

We hopen op veel reacties! Juf Emma, Juf Daniek en Juf Lieke, Tohiera, Sarieta en Jennifer

 

Schoonmaken en opruimen

Het einde van het schooljaar is al weer in zicht. Dat betekent dat wij uw hulp met het opruimen van de school goed kunnen gebruiken. 

Vooral bij de kleuters, gele hal, is er veel werk te verrichten. Al het speelgoed moet worden schoongemaakt. 

Vanaf maandag 8 juli starten wij met de schoonmaakwerkzaamheden. Wilt u helpen? Meldt u dan aan bij de docent van uw kind, er hangen intekenlijsten bij de groepen. U kunt schoonmaken van 8.30 tot 11.30 uur.

 

Schoolzwemmen 

In het nieuwe schooljaar zal het schoolzwemmen voor de kinderen van groep 5 na schooltijd blijven. 

Dit is voor onze school op de maandag van 15.00-15.45 uur.  Deze lessen starten 9 september in het Bijlmer Sportcentrum.

Naschools zwemmen 

Voor naschools zwemmen geldt dat dit alleen is voor kinderen zonder diploma. Kinderen komen onder begeleiding van de eigen ouder naar het zwembad. Er wordt dus ook geen busvervoer geregeld. School zorgt wel voor de administratie: het aanleveren van een deelnemerslijst (voornaam, achternaam, geboortedatum en telefoonnummer). Op deze lijst mogen alleen kinderen staan waarvan de school de ouderverklaringen heeft ontvangen. 

De lessen zijn tot de les waarin het A-diploma wordt uitgereikt. Daarna stopt het. School zorgt ook voor het aanmelden voor vakantiecursussen etc. 

Volgende week zullen de ouders van groep 4 (volgend jaar groep 5) hier meer informatie over ontvangen. 

 

Voor op de agenda

Maandag 1 juli 2024: Viering Keti Koti, alle kinderen vrij om 12.15 uur

Vrijdag 19 juli 2024: Vrije dag, alle kinderen vrij

Zaterdag 20 juli t/m Zondag 1 september 2024: Zomervakantie

 

Activiteiten in de buurt

*Ga op avontuur met ‘GVB Kids Vrij’ op je eigen OV-chipkaart! Aanvragen kan vanaf 1 juli. Ga naar amsterdam.nl/gratisovkinderen.  https://www.amsterdam.nl/verkeer-vervoer/kinderen-gratis-openbaar-vervoer/?vkurl=gratisovkinderen

*Keti-Koti viering in het Nelson Mandelapark in Zuidoost contact@zuidoostbeseft.nl

*Het leukste zomerpaspoort van Amsterdam Zuidoost komt eraan! Van 3 t/m 6 juli 2024 kunnen de kinderen sportieve, creatieve en avontuurlijke zomeractiviteiten ondernemen. Deelname is gratis. U kunt het Zomerpaspoort ophalen bij de OBA Reigersbos, Bijlmer of Ganzenhoef.

*Daarnaast informatie over een online bijeenkomst in samenwerking met de gemeente om als zij-instromer in het Amsterdams basisonderwijs aan de slag te gaan amsterdam.nl/leraarworden https://www.amsterdam.nl/onderwijs-jeugd/leraar-amsterdam/?vkurl=leraarworden

 

Vandaag

Zijn de kinderen van de bovenbouw de buurt in geweest bij de halfpipe om een waterfestijn te houden. De kinderen van de middenbouw zijn in de buurt naar een speelplein gegaan. Zie de foto’s.

 

Fijn weekend!

Team IKC de Brink                         

nwsbr 28juni24 nwsbr 28juni24
newsletter newsletter
nwsbr2 28juni24 nwsbr2 28juni24
Oproep MR leden Oproep MR leden