Nieuwsbrief 27 september 2024

Bredeschool

Aanstaande maandag 30 september starten de naschoolse activiteiten.

U kunt op de site van de Bredeschool, https://www.bredeschoolzuidoost.nl/ ,zien of uw kind is geplaatst.

!!! Let op: Helaas starten de naschoolse activiteiten voetbal en basketbal 1 week later. !!!

 

Pageturner  

Wij bieden op school een ouder project aan genaamd Pageturner. Heeft u kind(eren) tussen 4 en 6 haar en wilt u met u kind meer aandacht besteden aan het digitaal voorlezen thuis? Volgende week woensdag 2 oktober om 08.35 uur is er een informatiebijeenkomst in de ouderkamer.

Zie de flyer in de bijlage.

 

MR

De Medezeggenschapsraad (MR) bestaat dit jaar uit Jennifer Trustfull, Tohiera Dulvia, Wendeline Flores, Lieke Roos, Sterre Haas en Daniek Koelewijn-Van der Aar. Afgelopen 16 september heeft de MR zijn eerste vergadering voor dit schooljaar belegd. Hierbij hebben we de officiële documenten zoals schoolgids en veiligheidsplan doorgesproken. Vervolgens hebben we nieuwe doelen gesteld. Bent u nieuwsgierig naar nog meer informatie? U kunt de gehele notulen vinden op de website of één van de leden van de MR aanspreken. 

 

Voor op de agenda

* Woensdag 2 oktober 2024: Pageturner ouderbijeenkomst

* Vrijdag 4 oktober 2024: Ouderinloop

* Dinsdag 6 oktober 2024: Open ochtend (rondleiding voor ouders met kind van bijna 3)

* Vrijdag 11 oktober 2024: Ouderinloop

* Maandag 26 oktober 2024 t/m 3 november 2024: Herfstvakantie

* Maandag 4 november 2024: Studiedag

 

Logopedie

Communicatie vormt de basis van ons leven.     

Ik ben Jennifer Schenkers-Finch en sinds 2010 ben ik met enthousiasme en passie werkzaam als logopedist. Bij Logopediepraktijk Finch staat een persoonlijke aanpak voorop, waarbij elke behandeling wordt afgestemd op de behoeften van uw kind. Met behulp van complimenten en humor geef ik kinderen het zelfvertrouwen dat ze nodig hebben om vooruitgang te boeken. Ik betrek ouders actief in het proces door logopedische doelen te integreren in dagelijkse activiteiten en spelletjes. Ik creëer een veilige, vertrouwde omgeving waarin kinderen spelenderwijs optimaal kunnen groeien.

De praktijk biedt zowel onderzoek als behandeling voor kinderen met spraak- en taalproblemen. De behandelingen vinden tijdens schooltijd plaats, zodat het dagelijkse ritme van uw kind zo min mogelijk wordt verstoord. Daarnaast zijn er na schooltijd mogelijkheden voor kinderen buiten de school.

Ik ben elke dinsdag en woensdag op school aanwezig. Aanmelden kan via de intern begeleider, de leerkracht, of direct via  www.logopediepraktijkfinch.nl. Voor vragen ben ik ook telefonisch bereikbaar op +31 6 177713057.

Let op: Een aantal  zorgverzekeraars vergoeden geen Direct Toegankelijke Logopedie (DTL) op een school-locatie. Een verwijsbrief van de schoolarts of huisarts is nodig om te kunnen starten met de logopedie.

Neem gerust contact met mij op of bezoek de website voor meer informatie. Ik kijk ernaar uit om uw kind te begeleiden in zijn of haar communicatieve ontwikkeling!

 

Stagiair bij Gym op maandag  

Mijn volledige naam is Lion Nwankwo, ik ben 16 jaar, op 10 oktober word ik 17. Ik woonde tot vorig jaar ook in Holendrecht, maar nu woon ik alweer 1 jaar op de Topsportflat in Osdorp, samen met alle andere Nederlandse jeugdtopsporters.

Ik speel basketbal op het hoogste niveau in Nederland, dit doe ik bij de Orange Lions Academy in Amsterdam. Wij trainen elke dag 2x: ‘s morgens 2 uur en ‘s middags 2 uur, dit doen wij om ons voor te bereiden op het hogere niveau in het buitenland. Met het team gaan we ook naar veel internationale toernooien om tegen de beste teams in Europa te spelen. Dit jaar heb ik mijn eerste Europese kampioenschap gespeeld met het U18 team in noord-Macedonië.

Tussen de trainingen door ga ik naar school, ik doe de opleiding training & coaching bij de Johan Cruyff Academie locatie MBO College zuid. Sinds vorige week maandag loop ik stage bij de Brink, ik blijf het hele jaar op maandags stage lopen bij meester Patrick. Ik heb heel veel zin in de stage en om met de kinderen te mogen werken!

 

Doelab

Nieuws uit het doelab. 

Vandaag zijn wij gestart  met Doelab. Het thema is leertaal stroomkring. De leerlingen hebben kennis gemaakt  met groeien en fixie en hebben ook een nulmeting  gedaan waar ze zich nu bevinden. Ze hebben begrippen geleerd die te maken hebben met stroomkring  en weten nu ook hoe een gesloten stroomkring eruit ziet. Ze hebben hiernaast aan hun leerdoel gewerkt:  ik wil leren en ik ben nieuwsgierig. Een leuke begin les!

Juf Eudia

 

Activiteiten in de buurt/wijk
- Sport en beweeg week
Van 20 september tot 29 september kunnen alle Amsterdammers, jong en oud, vrijblijvend en gratis meedoen met leuke sport en beweeg activiteiten

https://www.amsterdam.nl/nieuws/nieuwsoverzicht/sport-en-beweegweek/

- Hou je van theater, dans en film? ben je tussen de 8 en 14 jaar? geef je dan op voor wereldmakers!

theatergroep met workshops dans & filmdansgroep met workshops theater & film

             ma 16:30 – 18:00                                             wo 16:00 – 17:30 & 17.30 - 19:00

/ https://www.bijlmerparktheater.nl/

zie de flyer en het inschrijfformulier in de bijlage

- Burendag 2024

Op zaterdag 28 september is er van 13.00 uur tot 16.00  een  Burendag feest in Holendrecht. Er is barbecue, sport, spel en gezelligheid. Het is gratis

 Locatie: langs de fietspad tussen Maasdrielhof en Nieuwlandhof. Voor meer info: bcholendrecht.west@gmail.com

 -  Muziekschool Amsterdam

   Leerlingen vanaf 4 jaar tot max. 18 jaar kunnen met een stadspas (groene stip) en via het          Jeugdsportfonds, gratis muziekles krijgen.

Voor de middeninkomens zijn er ook andere kortingen.

Voor meer informatie: https://www.muziekschoolamsterdam.nl/informatie/praktische-informatie/kortingen/#:~:text=Ben%20je%20in%20het%20bezit,of%20lenen%20van%20een%20muziekinstrument

 

Fijn weekend! 

Team IKC de Brink                         

newsletter newsletter
fot jen fot jen
lion lion
doelab27sep doelab27sep